joop

Introductie

Sinds mijn vroegste jeugd heb ik al getekend, hetgeen na mijn middelbare schooltijd resulteerde in een opleiding aan de "Koninklijke Academie voor Kunst & Vormgeving" in 's-Hertogenbosch, waar ik met name les kreeg in de vakken tekenen, schilderen, grafiek en de vakopleiding 'Publiciteit & Grafische Vormgeving'. Na deze vakopleiding ben ik dan ook gaan werken binnen de reclamewereld.

Na een ruim 40-jarige carrière binnen de reclamewereld als conceptmaker/art-director bij met name grote reclamebureaus, zoals Young & Rubicam en McCann-Erickson, heb ik mijn focus weer verlegd naar mijn "oude liefde": tekenen en schilderen.

Over het werk

Bij mijn tekenwerk maak ik veelal gebruik van een gemengde techniek: met name een combinatie van (kleur)potlood en crayon. Voor mijn schilderwerk maak ik bij voorkeur gebruik van acryl waarmee ik zowel heel transparant als 'laag-over-laag' kan werken.

Voor mijn onderwerpen put ik uit mijn directe omgeving zoals; een lezende man achter het raam in de Jordaan, voetgangers (op weg naar huis?) in een besneeuwd Amsterdam, Een spelend kind op het strand, een dirigent tijdens een repetitie, etc. Daarnaast zijn portretten een regelmatig terugkerend onderwerp.

Tevens ben ik lid geworden van de 'Nederlandse Vereniging voor Exlibris en ander kleingrafiek'. Voor diverse mensen uit mijn directe kennissenkring heb ik inmiddels dan ook al een exlibris gemaakt.