lenie

Introductie

Ik heb mijn opleiding genoten aan een tweetal academies: de 'Koninklijke Academie voor Kunst & Vormgeving' in 's-Hertogenbosch en aansluitend de 'Design Academy', afdeling 'Textiel' in Eindhoven.

Na mijn afstuderen aan de 'Design Academy' ben ik als dessinontwerpster geruime tijd verbonden geweest aan het 'Benno Premsela Design-team' en in die functie betrokken bij een aantal grote, innoverende projecten, met name voor de tapijtfabriek 'Van Besouw'.

Daarnaast ben ik als docente verbonden geweest aan zowel de kunstacademie 'Minerva' in Groningen als aan de 'Hogeschool der Kunsten' in Utrecht.

lid STOK - Stedelijk Overleg Kunstenaars te 's-Hertogenbosch

Over het werk

Mijn werk kent twee stromingen: zowel abstract als figuratief, maar altijd met een duidelijk herkenbaar handschrift: een sterk compositiegevoel en vormentaal, gecombineerd met een beheerst kleurgebruik waarbij nuances en accenten belangrijk zijn: subtiele naast meer zwaardere accenten, krachtig of meer poƫtisch, doorwerkt, soms meer gouache-achtig.

Mijn onderwerpen ontleen ik aan de basiselementen uit de natuur: lucht, aarde, water, vuur en uit mijn reisimpressies: met name naar Vlieland, Frankrijk en Portugal.

Op mijn figuratieve werk komen vaak figuren voor die enerzijds een onlosmakend geheel met de omgeving vormen, maar anderzijds ook vragen oproepen; 'Zijn ze net gearriveerd?' Of 'Pauzeren ze even om, net als kijker, de omgeving op zich in te laten werken?'
Een speciaal schilderij door mij laten maken voor uw woon- of kantoorruimte is mogelijk.

Ik exposeer regelmatig en mijn werk heeft inmiddels zijn weg gevonden naar liefhebbers in Nederland, Belgiƫ, Duitsland, Denemarken en Spanje.